חיפוש

7 טיפים להתנהלות כלכלית נכונה

החברה הצרכנית מקיפה אותנו בפיתויים שמטרתם היא להעביר את הכסף מהכיס שלנו לקופה שלהם. שינוי מחשבתי והקפדה על מספר עקרונות יאפשרו, לכל מי שמעוניין, להתנהל באופן מחושב עם הכסף. במאמר זה נסייע לכם לשלוט בכסף שלכם ישנם עקרונות יסוד בכל הקשור להתנהלות כלכלית אך חשוב להדגיש שהם אינם מתאימים לכולם.

עקרונות אלה פחות רלוונטיים לעשירים מאוד ועניים מדיי. לשם המחשה, אין לצפות מאדם בחובות לחסוך כסף או להשקיע את מה שאין לו. לצד זה, סדר העדיפויות של בעל עסק המתכנן מהלך עסקי משמעותי שונה מזה של שכיר המקבל משכורת חודשית. אך עבור מרבית האוכלוסייה העובדת, הטיפים האלה רלוונטיים ואנשי מקצוע כמו רואה חשבון יניב נשר יכולים לסייע לכל מי שמעוניין לאמץ דפוסי התנהלות כלכלית נכונה.

 

1 – השכלה כלכלית

ידע הוא כוח וידע כלכלי ייקנה לכם בית. השתדלו לרכוש כמה שיותר ידע ומידע על מושגי יסוד. לא צריך לפחד לכל הפחות לנסות. ריבית דריבית, אג"ח, תוצר מקומי גולמי וכל החבר'ה נשמעים כמו מושגים מסובכים אבל ניתן להבין את משמעותם עם קצת סבלנות וריכוז. רואה חשבון יניב נשר יכול לעזור למעוניינים להשתמש בידע זה לצורך קבלת החלטות מושכלות, אחראיות ומתאימות למצב כלכלי נתון.

 

2 – תכנון ושליטה

בחברה הצרכנית שלנו יש אין סוף פיתויים. פרסומות, מודעות, חלונות ראווה, הודעות ישירות לנייד שכל מטרתן היא לגרום לכם לרכוש משהו שאתם לא צריכים. באמצעות הידע הכלכלי המתרחב שלכם השתדלו לפעול באופן רציונאלי. לגיטימי ליהנות מהחיים ולבלות אך צריך לקבוע סדרי עדיפויות. עם הזמן צריך ללמוד לעמוד בפיתוי של התנהלות אמוציונאלית עם הכסף ולעבור למנגנון חשיבה של תכנון לעתיד ושליטה בהוצאות

 

3 – חיסכון

מי שאינו שקוע בחובות ויש לו יתרת זכות, כדאי לו להניח בצד סכום חודשי מסוים לצורך חיסכון. משבר הקורונה הוכיח לכולם שכדאי שיהיה סכום כסף מסוים זמין ונזיל לתרחישים בלתי צפוי או לצורכי השקעות סולידיות. אנשי מקצוע כמו רואה חשבון יניב נשר יוכיחו לכם כי ניתן לחסוך כסף.

 

4 – השקעות לטווח בינוני-ארוך

הפנסיות לא יספיקו לרוב החוסכים עם הגעתם לגיל פנסיה, לכן רצוי להשקיע כסף לטווחים בינוניים עד ארוכים ולהיעזר בהם לצרכים שונים בחיים כמו רכישת דירה, הרחבת המשפחה, מימון אירועים והוצאות בלתי צפויות.

 

5 – מנצלים את התחרות ומתמקחים

בעת ניהול כלכלת משק בית או עבודה מול ספקים, תשתדלו לנצל את תנאיי השוק לטובתכם ותתמקחו לפני רכישת מוצר או שירות, מול חברות הביטוח, מול הבנק, לפני נטילת הלוואה, מול קרנות ההשתלמות והפנסיה בכל הקשור לדמי ניהול וכו'. גם אם על הנייר הסכומים שנחסכים נראים כמו כסף קטן, הם מצטברים במשך השנים לאלפים ועשרות אלפים. הידע שצבר רואה חשבון יניב נשר בתחומים אלה ואחרים יכולים לסייע לכל מי שמעוניין.

 

6 – המדינה חייבת לכם כסף – תדרשו אותו חזרה

מי שפוטר או התחיל עבודה חדשה, מי שתרם כסף או השקיע כסף בתוכנית חיסכון או קרן כלשהי, דעו לכם שבסבירות גבוהה מס הכנסה חייב לכם כסף. ואם לא תדרשו לקבל אותו בתוך שש שנים (בהליך נוח ופשוט), הכסף יישאר בידי המדינה.

 

7 – צמצמו הוצאות, הגדילו הכנסות

יש נטייה בקרב רבים לשלם את חשבונות החשמל והמים על אוטומט מתוך מחשבה שלא ניתן לצמצם את השימוש בהם. אבל החלפת הנורות הבזבזניות לחסכניות וכיבוי אורות כשאפשר, רכישת מזגן עם דירוג אנרגטי גבוה או שימוש במאוורר, התקנת טיימר לחימום המים, פעילות חינם לילדים, ניצול קופונים, עבודה עם מספר ספקים וכו' יחסכו לכם בהוצאות. כאמור, סכומים אלה מצטברים  במשך השנים. ואם יש קצת זמן פנוי אפשר להגדיל הכנסות בסיוע כלכלת החלטורות המתפתחת.

אולי תאהבו גם את

החזרי מס לשכירים ראשית
החזרי מס לשכירים

מכל עבר ניתן לשמוע אנשים מדברים על החזרי מס לעצמאיים, אך לא רבים יודעים כי גם בידם של שכירים ליהנות מאותם החזרים. עכשיו, אחרי שהסדרתם

קראו עוד »